Otac mu je bio velika zvijezda Premiershipa, a on s 15 godina dokazuje da će njegovim stopama

Sin legendarnog napadača potpisuje ugovor

Otac mu je bio velika zvijezda Premiershipa, a on s 15 godina dokazuje da će njegovim stopama

Edmir Škorić

Bivši nizozemski reprezentativac Robin van Persie ostavio je veliki trag u evropskom nogometu igrajući za Feyenoord, Arsenal, Manchester United i Fenerbahče.

Njegov put počeo je iz Rotterdama, gdje je s Feyenoordom osvojio Kup UEFA 2002. godine, a onda je 2004. prešao u Arsenal, gdje je kroz godine koje dolaze postao kapiten tima i jedan od omiljenih kod navijača, barem dok u ljeto 2012. nije pristao da ide u Manchester United za 24 miliona funti.

Vratio se u Feyenoord gdje je 2018. godine objavio kraj karijere, a posljednju utakmicu odigrao je 12. maja 2019. godine.

Sada je red došao na njegovog sina Shaqueela, koji je potpisuje trogodišnji ugovor s Feyenoordom, nagovijestivši tako da ide očevim stopama.

Shaqueel Van Persie je pokazao izuzetne golgeterske sposobnosti ove seztoen, te je uostalom debitovao za U16 reprezentaciju Holandije i predviđa mu se velika karijera.

Bude li upola kao ona njegovog oca, može da bude jako sretan, no još je jako mlad, ima samo 15 godina i bit će neko vrijeme neophodno da stasa u profesionalnog nogometaša i da zaigra za prvi tim neke ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rođen je u Londonu dok je njegov otac igrao za Arsenal, a trenutno je član 17 selekcije Feyenoorda. Zanimljivo da je već bio u omladinskim pogonima Unitedovog gradskog rivala Cityja i turskog Fenerbahčea, naravno za vrijeme Robinove avanture u Turskoj.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi