Ryan Fraser blizu prelaska u Arsenal
Omaleni škotski fudbaler zadivio je apsolutno sve u dresu Bournemoutha. Čini se kako je došlo vrijeme za veliki transfer (Foto: EPA)

Napušta Bournemouth

Ryan Fraser blizu prelaska u Arsenal

M. Šljivak

Londonski Arsenal uveliko traži pojačanja za novu sezonu.

Unai Emery neće imati previše novca za pojačanja, ali bi interesantno ime na kraju moglo završiti na Emiratesu.

Radi se o zvijezdi Bournemoutha Ryanu Fraseru. Ovaj 25-godišnji fudbaler igra veoma dobru sezonu, privukao je ogromnu pažnju na sebe, a Arsenal je najbliži njegovom dovođenju.

Fraser je spreman za korak naprijed u karijeri i to je jasno poručio u nedavnoj izjavi.

"Arsenal je veliki klub, vrhunski. Kada se vaše ime povezuje sa takvom ekipom, a igrate u Bournemouthu, svakako da vam to godi. Neću vam lagati, osjećaj je dobar kada vas povezuju sa velikim klubom", rekao je Fraser.

Iako je Fraser glavni igrač Bournemoutha gotovo je nemoguće da će ga ovaj tim zadržati. Ponude velikana se u Engleskoj ne odbijaju i ovog škotskog fudbalera bismo od naredne sezone mogli gledati u dresu Topnika.

Iza sebe 25-godišnji krilni igrač ima zaista odličnu sezonu. Potpuno je zablistao i nije nikakvo čudo što ga žele timovi sa vrha tabele.

Fraser je ove sezone odigrao ukupno 40 utakmica u svim takmičenjima. Učinak je fantastičan i ima osam postignutih golova i 14 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Premiershipa njegov učinak u 36 odigranih mečeva je sedam golova i 13 dodavanja, a treba istaći da je prije Bournemoutha ovaj fudbaler igrao još za Ipswich i Aberdeen.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi