Salihamidžić već prodao svoje najgore pojačanje: U novom klubu će zarađivati 220.000 sedmično!

Britanci tvrde da je pao dogovor

Salihamidžić već prodao svoje najgore pojačanje: U novom klubu će zarađivati 220.000 sedmično!

A. Čaušević

Otkako je postao sportski direktor Bayerna prije skoro šest godina Hasan Salihamidžić je napravio nekoliko promašaja, a možda i najveći na ljeto 2022. godine. Međutim, u Minhenu mogu biti mirni jer će vratiti uloženo.

Niti jedan klub ne voli nezadovoljne igrače i zato nastoje da ih se riješe prvom prilikom, pogotovo u slučaju prave ponude. Tako će biti i sa igračem koji apsolutno nezadovoljan svojim statusom u Bavarskoj.

Ryan Gravenberch, koji se u omjeru uloženop-dobijeno, pokazao kao najgore pojačanje Bayerna u eri Hasana Salihamidžića, nakon jedne godine napušta Minhen.

Nizozemac je u najtrofejniji njemački klub stigao prošlog ljeta iz Ajaxa, a ono što je najvažnije Bavarcima vratit će uloženi novac.

Mirror izvještava da je Gravenberch već pristao na transfer u Liverpool nakon što su Redsi obavili razgovore s njegovim ocem te njegovim menadžerom.

Iz kluba sa Anfield Roada su predstavnicima ovog 20-godišnjaka saopštili da neće imati problema sa plaćanjem sedmične plate od 226 miliona eura.

Oglasi

Transfer će se navodno realizovati za cifru od 18.5 miliona eura, baš koliko je Bayern prije nepunih 10 mjeseci povremeno reprezentativca Lala platio Ajaxu.

Liverpoolu su neophodna osvježenja u veznom redu, a Gravenberch se čini kao sasvim dobra opcija nakon sezone za zaborav u Njemačkoj.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cm_9sg3LHSx/?hl=en[/instagram]

Veliki talenat nizozemskog fudbala se u posljednje vrijeme nalazi u očajnom stanju pošto se ni sam ne sjeća kada je posljednji put bio starter.

Grijao je klupu kod Juliana Nagelsmanna, a isti slučaj je i kod Thomasa Tuchela te minutažu dobija na kašičicu pa je tokom cijele sezone skupio "mršavih" 712 minuta.

S obzirom na turbulentnu sezonu i brojna dešavanja Gravenberch sigurno neće biti ni prvi ni posljednji igrač koji će na ljeto napustiti Bayern.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Benz
Sedmicna plata od 226 miliona eura !? Pa vi ni copy-paste ne umijete kako treba
4 0
Krivaja Zavidovići
Dobili smo fudbalera koji najviše na svijetu zarađuje. Konačno da se zna...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi