Bahati tinejdžer prijeti odlaskom i vrši pritisak, a nakon poziva Salihamidžića je miran kao bubica

Jasna poruka iz kluba

Bahati tinejdžer prijeti odlaskom i vrši pritisak, a nakon poziva Salihamidžića je miran kao bubica

E. Čaušević

Ryan Gravenberch ljetos je stigao u minhenski Bayern kao veliko pojačanje iz Ajaxa, ali njegova prva sezona u njemačkom klubu je za zaborav. Već sedmicama se špekuliše da će Nizozemac nakon samo jedne sezone napustiti Minhen i da želi da ide u neki drugi klub, ali kada je dobio poziv Hasana Salihamidžića shvatio je da to ne ide tako lako kao što misli.

Bayern je ljetos doveo nekoliko zvučnih pojačanja, ali čini se da se niko baš nije pokazao u svjetlu u kojem su se nadali u Mihenu. Pored Sadija Manea koji je razočarao sve u klubu rame uz rame ide i Gravenberch od kojeg se također mnogo očekivalo.

Ovaj 20-godišnji Nizozemac u minhenskom klubu nema baš minutažu koju je očekivao i već sedmicama se konstantno špekuliše o tome da će on na kraju sezone spakovati kofere i napustiti Bayern.

Gravenberch se povezuje s nekoliko klubova, a najveći interes za njega pokazali su Liverpool i Arsenal i nije tajna da Nizozemac želi već ljeto da napusti Bayern i karijeru nastavi u Engleskoj.

Međutim, njemački mediji pišu da u Bayernu neće tek tako odustati od ovog 20-godišnjaka i pustiti ga da napusti klub.

Njemački Sky Sports piše da su u Bayernu poručili Nizozemcu da nema potrebe da preko agenta vrši pritisak na klub oko svog odlaska i da traži da se prihvati ponuda iz Engleske na kraju ove sezone.

Oglasi

Florian Plettenberg objavio je da je reagovao i Hasan Salihamidžić koji je obavio razgovor s Gravenberchom kako bi mu jasno dao do znanja da on nije na prodaju na kraju sezone i da u klubu smatraju da će on biti važan dio ekipe.

Brazzo je objasnio Nizozemcu da mora biti strpljiv i boriti se za minutažu, a ne da preko medija i agenta vrši pritisak na klub i prijeti odlaskom.

Bavarci su mu jasno dali do znanja da on na ljeto neće biti na transfer listi i da će sve ponude koje dođu za njega biti odbijene.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od dolaska iz Ajaxa ovaj 20-godišnjak je u dresu Bayerna u svim takmičenjima odigrao 27 utakmica, te je zabio tek jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Bayern ga je platio oko 20 miliona eura, a on je s njemačkim velikanom potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Gravenberh a crnac,subhanala šta je ovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi