Salahovo vrijeme na Anfieldu je odbrojano, Klopp već našao zamjenu za nevjerovanog Egipćanina?

Mladi Španac na radaru Liverpoola

Salahovo vrijeme na Anfieldu je odbrojano, Klopp već našao zamjenu za nevjerovanog Egipćanina?

E. Čaušević

Liverpool je sinoć na Elland Roadu deklasirao Leeds United sa 6:1, a konačno je sjajan meč odigrao i Mohamed Salah za kojeg se špekuliše već sedmicama da bi na ljeto mogao napustiti Redse. Mediji u Engleskoj pišu da će Jurgen Klopp već "prelomio" i da je našao zamjenu za Egipćanina.

Salah je već godinama prva zvijezda Liverpoola gdje igra zaista u nevjerovatnoj formi, ali ove sezone se i on uklopio u sivilo svoje ekipe.

Redsi su sinoć pokazali svoju snagu jer su deklasirali u gostima Leeds sa 6:1 i demonstrirali na šta je sve ova ekipa spremna, ali jednostavno takvih utakmica bilo je premalo u ovoj sezoni.

Već neko vrijeme špekuliše se da će Jurgen Klopp napraviti rezove u igračkom kadru na kraju sezone i da su na Anfieldu shvatili da je vrijeme da se osvježi ekipa.

Čak se govori o tome da bi i Mohamed Salah mogao da napusti Liverpool, a Klopp mu neće praviti problem ukoliko Egipćanin sam to bude tražio. No, njegova želja je samo da ide u Real Madrid ili Barcelonu, te ukoliko ne bude ponuda od tih klubova vjerovatno će ostati na Anfieldu.

Međutim, The Sun piše da u Liverpoolu već razmišljaju o tome ko bi mogao biti Salahov nasljednik jer je jasno da on neće moći još dugo nositi ovaj tim na svojim leđima, a posebno nakon priča da bi mogao otići već na ljeto.

Oglasi

Klopp na listi mogućih pojačanja ima već nekoliko igrača za koje vjeruje da bi mogli zamijeniti Salaha kada dođe vrijeme za to, a na toj listi posebno se ističe jedno ime.

Riječ je o mladom igraču Athletic Bilbaa, Nici Williamsu, koji je već na radaru Liverpoola i Klopp navodno smatra da bi ovaj španski reprezentativac mogao biti idealna zamjena za Salaha.

Redsi već neko vrijeme prate Williamsa i neće biti iznenađenje ukoliko ga pokušaju dovesti već na ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliki broj klubova pokazao je interes za ovog 20-godišnjaka koji briljira u dresu Bilbaa već neko vrijeme, a zapao je za oko i Kloppu. Njemački stručnjak je čelnicima Redsa poručio kakav potencijal je ovaj dečko i da čak vjeruje da je dovoljno dobar da zamijeni Salaha.

Williams je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 35 utakmica za Bilbao i uspio je zabiti osam golova i dodati šest asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi