Stravična povreda glave okončala je karijeru novog menadžera Tottenhama, ali došla je nova šansa
Foto - Instagram

Ryan Mason je zamijenio Josea Mourinha

Stravična povreda glave okončala je karijeru novog menadžera Tottenhama, ali došla je nova šansa

Midhat Šljivak

Portugalski stručnjak Jose Mourinho dobio je u ponedjeljak otkaz na klupi londonskog Tottenhama nakon samo 17 mjeseci.

Rukovodstvo Spursa nije bilo zadovoljno učinkom Posebnog i odlučeno je da mu se uruči otkaz, iako će mu zbog raskida saradnje morati da isplate ogromnu sumu novca, koja je navodno blizu 30 miliona funti.

Na klupu Tottenhama sjest će poznato lice sa fudbalskih terena u Engleskoj. To je 29-godišnji Ryan Mason, momak koji je sa nepunih 26 godina morao prekinuti fudbalsku karijeru nakon stravične povrede glave.

Mason je 22. januara 2017. godine imao žestok sudar glavama sa tadašnjim fudbalerom Chelseaja Garyjem Cahillom. Pukla mu je lobanja i hitno je operisan.

Čak 14 metalnih pločica i 28 šarafa i 45 šavova bili su potrebni kako bi mu se spasio život, ali nažalost bilo je jasno da od povratka fudbalu neće biti ništa.

Oglasi

"Sretan sam što sam živ. Desi se da ponekad nešto zaboravljam, zato sve zapisujem. Na početku sam spavao i po 20 sati, nisam mogao razgovarati. Tijelo mi je zahtjevalo dosta energije da bih se oporavio", rekao je Mason prije nekoliko mjeseci.

Nakon okončanja fudbalske karijere Mason se odlučio krenuti u trenersku. Počeo je u Tottenhamu, gdje je napravio i prve fudbalske korake. Radio je dobar posao u omladinskim kategorijama i zatim je dobio posao u timu Josea Mourinha.

Na kraju je dobio šansu da vodi prvi tim. Rukovodstvo kluba mu je pružilo šansu da do kraja sezone vodi ekipu nakon otkaza Mourinhu i on će tako postati najmlađi menadžer u historiji Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je za menadžera imenovan sa 29 godina i 33 dana, te je nadmašio Atillija Lombarda koji je na klupi Crystal Palacea bio sa 32 godine i 67 dana.

Vidjet ćemo kako će se Ryan snaći na klupi londonskog kluba. Dobio je veliku šansu, a debi će imati već večeras kada će Tottenham ugostiti Southampton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi