S njim nema šale: Ben Arfa spremio tužbu protiv PSG-a
Foto: EPA

Unai Emery ga izbacio iz tima

S njim nema šale: Ben Arfa spremio tužbu protiv PSG-a

Midhat Šljivak

Fudbaler PSG-a Hatem Ben Arfa spremio je tužbu protiv kluba.

Iskusni 30-godišnji fudbaler je u ljeto prošle godine stigao kao veliko pojačanje na Park prinčeva, ali se u redovima viceprvaka Francuske nije naigrao.

Ista ga sudbina očekuje i ove sezone. Trener Parižana Unai Emery je otpisao Ben Arfu i poslao ga je u rezervni tim.

Ben Arfa međutim nema namjeru da mirno posmatra nepravdu koja mu se nanosi. Odlučio je da podigne optužbu protiv kluba i da traži svoja prava.

"Klub u slučaju Hatema krši sva pravila. Putem emaila sam saopštio klubu da ćemo podnijeti određene mjere, ali ćemo sačekati petak da čujemo šta Komitet za takmičenje ima reći", rekao je Ben Arfin advokat Jean-Jacques Bertrand.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ben Arfa je usprkos mnogim ponudama odlučio ostati na Parku prinčeva i boriti se za svoju poziciju u timu, ali ga je Emery odstranio iz ekipe i na njega se više ne računa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi