Sa 38 godina na golu sanja povratak kluba na staze stare slave

Husić ponovo na golu Budućnosti, prvaka Druge lige Sjever

Sa 38 godina na golu sanja povratak kluba na staze stare slave

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Sjever za vikend su odigrani susreti 29. kola. Budućnost je već ranije osigurala titulu prvaka, te baraž za Prvu ligu Federacije, pa su na gostovanju kod Mramora Banovićani poraženi 3:2.

Zanimljivo da je na golu Banovićana u ovom meču bio 38-godišnji Muris Husić, koji je zamijenio Denisa Mujkića. Mujkić je meč propustio zbog tri žuta kartona, pa je trener Munever Rizvić dao priliku iskusnom Husiću.

I pored tri primljena pogotka Husić je pokazao da nije za 'staro gvožđe', a navijači tima iz Banovića ovog golmana pamte još iz najboljih dana svog kluba.

Naime, Husić je dres Budućnosti sa velikim uspjehom nosio u Premijer ligi te Prvoj ligi FBiH, a sada se nada se da će njegov tim kroz baraž ponovo u društvo federalnih prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi