Budućnost i pored poraza slavi titulu, Svatovcu tri boda u Srebreniku

Druga liga Sjever

Budućnost i pored poraza slavi titulu, Svatovcu tri boda u Srebreniku

S. Mlaćo

Danas je odigrano pet utakmica 27. kola Druge lige Sjever. Budućnost iz Banovića je i pored poraza u Tojšićima osigurala titulu prvaka te plasman u baraž za Prvu ligu Federacije BiH. 

Banovićani su poraz od Sloge upisali nakon pomalo nevjerovatnih 29 zvaničnih utakmica bez poraza, a junak domaćih bio je Said Šmigalović pogotkom u 49. minuti.

Drugoplasirana Gradina razočarala je svoje navijače protiv Svatovca. Gosti su slavili 2:1, iako je Đonlić doveo Gradinu u vodstvo u 12. minuti.

Gosti se bude te do poravnanja dolaze u 37. minuti pogotkom Mustafića, da bi konačnih 1:2 postavio Alem Hodžić.

Lokomotiva i Radnički su podijelili bodove (0:0), dok je Mladost u Malešićima pogotkom mladog Nermina Gazibegovića savladala NK Ingram (1:0).

Čak pet pogodaka viđeno je u duelu Mramora i Bosne (M). Domaći su poveli pogotkom Bečića sa 11 metara, ali preokret gostima donose Jahić i Isanović. Klimentić je u 61. postavio 2:2, a pobjedu domaćima donosi Zulić u 63. minuti.

Druga liga FBiH grupa Sjever 27.kolo:

FK Sloga - Budućnost Banovići 1:0

OFK Gradina - NK Svatovac 1:2

FK Lokomotiva - FK Radnički 0:0

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NK Mladost - NK Ingram 1:0

NK Mramor - FK Bosna (M) 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi