Samo u BiH: Dva kola do kraja, a za opstanak se bori više od deset klubova

Druga liga FBiH Sjever

Samo u BiH: Dva kola do kraja, a za opstanak se bori više od deset klubova

E. Čaušević

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Sjever je sve poznato barem što se tiče prvaka, a to je Budućnost iz Banovića. Ipak, sve oči uprte su u borbu za opstanak koja je zaista nevjerovatna.

Naime, do kraja sezone ostala su još samo dva kola, a za opstanak se bori čak 11 klubova. Već ranije otpisana je Dizdaruša, a ukoliko Budućnost ne uspije kroz doigravanje izboriti plasman u Prvu ligu FBiH onda će iz ove lige ispasti još jedan klub.

Naime, trenutno se na tom mjestu nalazi Bosna iz Kalesije koja danas igra u gostima protiv Prokosovića koji su peti sa 40 bodova i svejedno bi se mogli naći u situaciji da se bore za opstanak. Šesti je Svatovac sa također 40 bodova, a ispod su još Dinamo, Radnički, Priluk, Mramor, Mladost, Lokomotiva, Sloga i Ingram.

Postoji velika mogućnost da šest ili sedam klubova na kraju budu imali po 40 bodova, a u tom slučaju bi se napravila mini tabela u kojoj bi gol razlika odlučivala putnika u niži rang. Naravno, sve ovo će se izbjeći ukoliko se Budućnost plasira u Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga FBiH Sjever, 29. kolo:

Ingram - Seona
Prokoševići Bosna K.
Mladost - Bosna M.
Priluk - Radnički
Lokomotiva - Dizdaruša
Sloga - Svatovac
Dinamo - Gradina 2:0
Mramor - Budućnost 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi