Sa Cakirom nema šale: Legenda mu poručila da se boji Allaha pa završila u svlačionici!

Turski sudija ne oprašta

Sa Cakirom nema šale: Legenda mu poručila da se boji Allaha pa završila u svlačionici!

A. Čaušević

Cuneyt Cakir je već godinama među najboljim svjetskim sudijama, a poznat je kao neko ko vrlo lako dijeli javne opomene. 

Kakav je Cakir sudija na svojoj koži je osjetio legendarni turski fudbaler Emre Belezoglu. Iskusni 39-godišnjak je isključen i to dok nije bio u igri.

Tokom meča polufinala Kupa Turske između Fenerbahcea i Trabzonspora Emre je isključen u 24. minuti jer je pregovarao.

Uzalud se nekadašnji turski reprezentativac oslonio na svoj autoritet i ime jer Cakir nije imao milosti te mu je zbog prigovaranja u razmaku od 30 sekundi pokazao dva žuta kartona i poslao ga u svlačionicu.

Poslije prvog žutog kartona Emre je počeo dobacivati Cakiru da se boji Allaha, nakon čega mu je sudija pokazao drugu javnu opomenu, odnosno crveni karton.

Emre je nakon toga stajao i u nevjerici gledao šta se upravo desilo, ali se na kraju ipak pomirio s činjenicom da mora u svlačionicu.

Top Komentari

Penderinos
Čuj boj se Allaha, ko kakva baba !
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi