Sa Pirote u danima vikenda poslali jasnu poruku čelnicima kluba
Prazne tribine u duelu Travnika i Orašja (2:3)

Seniori bez podrške, juniori vratili navijače na stadion

Sa Pirote u danima vikenda poslali jasnu poruku čelnicima kluba

Samir Mlaćo

NK Travnik se u subotu i zvanično oprostio od Prve lige Federacije BiH. Naime, Veziri su porazom od Orašja oprostili se od svojih navijača te Prve lige, a zvuči pomalo nevjerovatno da je na tribinama Pirote u subotu bilo tek 20-tak gledalaca, što najbolje opisuje i interes navijača za igre nekadašnjeg premijerligaša.

Najslabiji je to rezultat NK Travnik u okviru samostalnog NS BiH, a navijači sada očekuje velike rezove i sanjaju bolje dane za voljeni klub.

Da na Piroti nije sve tako crno pokazao je jučerašnji meč završnice Omladinske lige Centar za juniore u kojem su nade Travnik ugostile FK Olimpik. Završilo je 0:0, a susret je pratilo oko 500 gledalaca, koji su došli podržati buduće prvotimce svog kluba.

Travnička publika tako je pokazala ljubav prema voljenom klubu, ali i poslala jasnu poruku čelnicima svog kluba da ne žele gledati islužene zvijezde kojima je Pirota prolazna stranice bez ikakvih emocija, što je pokazao i sramotni rezultat ove sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako su svi u bh. nogometu složni u tome da okosnice prvog tima moraju biti domaći igrači, na Piroti tako nisu razmišljali, te su mladi igrači šansu dobili tek onda kada je postalo jasno da će od naredne sezone za rivale imati Rudar Han Bilu, Krajinu, Busovaču, Brekovicu, Ključ, Vlašić...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi