Sa Sablićem u Sheriff ide i bivši reprezentativac BiH

Veže ih dugogodišnje prijateljstvo

Sa Sablićem u Sheriff ide i bivši reprezentativac BiH

Hrvatski trener Goran Sablić nakon godinu i pol provedenih na klupi Širokog Brijega odlučio je napustiti Pecaru.

Prije nešto manje od mjesec dana Sablić je sa bh. premijerligašem potpisao novi ugovor, međutim sa klupskim rukovodstvom se dogovorio da je slobodan otići ukoliko mu dođe jača ponuda, a to se na kraju i dogodilo.

Stigla je iz Moldavije, od tamošnjeg velikana Sheriffa iz Tiraspola, a zajedno sa Sablićem u klubu iz Tiraspola će u budućnosti raditi i nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Mirko Hrgović. Dvojac je prethodno sarađivao u Širokom Brijegu, a zanimljivo, inače su kumovi i najbolji prijatelji.

"Od devete godine smo Hrgović i ja praktički nerazdvojni", rekao je jedne prilike Sablić.

Prvenstvo u Moldaviji je inače tek započelo, a klub iz Tiraspola nakon devet kola je na prvom mjestu.

S druge strane, ko će naslijediti Sablića i povesti Široki 11. juna u pripreme za novu sezonu još nije poznato. U toku su pregovori s nekoliko kandidata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi