Sa Slobodom nema šale: Tuzlaci odigrali odličan meč i odnijeli bod sa Grbavice
Veoma borbena utakmica na Grbavici na kraju nije donijela pobjednika

Derbi bez napadačkog učinka

Sa Slobodom nema šale: Tuzlaci odigrali odličan meč i odnijeli bod sa Grbavice

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u derbiju 11. kola Premijer lige BiH dočekao tuzlansku Slobodu, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 0:0.

Uvodne minute meča pripale su gostima iz Tuzle. Stvorili su pritisak na odbranu Željezničara, imali su i dva dobra šuta preko Vidovića i Husejinovića i to je praktički bilo sve što smo vidjeli na Grbavici u prvih 45 minuta.

Željo je bio potpuno bezopasan. Sloboda je visokim presingom pravila velike probleme timu sa Grbavice koji je jako brzo gubio lopte i davao je gostima šansu da naprave nešto više u fazi napada.

Međutim, ni Sloboda u igri prema naprijed nije napravila ništa posebno, pa se na odmor otišlo s mršavih 0:0 i bez ijedne prave šanse za postizanje gola sa obje strane.

Tek nakon sat vremena igre vidjeli smo uzbuđenja pred oba gola. U 60. minuti gosti su tražili penal nakon što je Kjosevski srušio Vidovića u kaznenom prostoru, ali sudija Došlo se nije oglasio.

Tri minute kasnije konačno i Željo pravi šansu. Zec je pokušao, a golman gostiju Vukliš jako dobro brani njegov pokušaj. Uzvratila je Sloboda pet minuta kasnije kada je Husejinović sve sam napravio po desnoj strani, ali je bio sebičan i njegov pokušaj iz teške pozicije pogađa vanjski dio mreže.

Potom se igra potpuno umirila. Nijedan tim nije napravio ništa konkretno pred protivničkim golom do samog finića. Zec je u 87. minuti sa šest metara prebacio kompletan gol, pa je na kraju ovaj derbi meč završen bez pogodaka.

Sloboda je tako još jednom pokazala da su itekako ozbiljna ekipa ove sezone i da nikom iz vrha neće biti lako da igraju sa njima. Željo je već drugi meč bez pobjede i vrh tabele su prepustili velikom rivalu Sarajevu.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Željezničar - Sloboda 0:0

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Rodin.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnan tz
Zasto cist penal ne svirate picka vam materina .Zato nikad necete biti klub kako treba kad sve kupujete strumfovi
85 17
DamirT
Sudija pederu
53 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti