Šabanadžović konačno dočekao svoje trenutak

AEK ubjedljiv

Šabanadžović konačno dočekao svoje trenutak

A. Čaušević

Fudbaleri AEK-a su ostvarili najubjedljiviji trijumf ove sezone pobijedivši Panionios s visokih 5:0. 

Trenutak da konačano debituje za AEK dočekao je i Anel Šabanadžović koji je na terenu Olimpijskog stadiona u Atini proveo 20-ak minuta.

Poslije prvog poluvremena domaći su imali dva gola prednosti. Za 1:0 u 17. minuti je pogodio Oliveira, da bi isti igrač deset minuta kasnije zabio i drugi gol.

Oliveira je u 64. minuti kompletirao hat-trick nakon što je uspješno realizovao kazneni udarac.

Šabanadžović je u igru ušao u 72. minuti kada je zamijenio Livaju i za provedeno vrijeme na terenu pružio je solidnu partiju.

Potražite više informacija na temu Super League:

U 77. minuti Verde povisio na 4:0. Konačan rezlutat postavljen je u 89. minuti kada za visokih i ubjedljivih 5:0 pogađa Mantolas.

Inače, susret sa tribina je pratio i Massimo Carrera koji će u narednim danima i zvanično preuzeti AEK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi