Sabella: Naši protivnici će nas se plašiti

Argentinski selektor tvrdi

Sabella: Naši protivnici će nas se plašiti

Edmir Škorić

Argentinski selektor Alejandro Sabella smatra da je njegova repezentacija jedan od kandidata za naslov u Brazilu.

Gaučosi imaju velika očekivanja u Brazilu, a igraju u grupi F zajedno s našom reprezentacijom, Nigerijom i Iranom. Sabella je uvjeren da će Argentina bez većih problema proći natjecanje po grupama.

"Naši rivali će nas se bojati. Argentina ima nevjerovatne napadače", rekao je Sabbella za službenu stranicu Argentinskog nogometnog saveza, dodavši:

"Veoma teško se postaje svjetski prvak. Nije baš da mislimo kako smo najbolji. Zapravo, znamo da nismo najbolji, ali smo kandidati da to postanemo. Ne možemo otići na turnir i razmišljati kako ga ne možemo osvojiti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sabella nije siguran da li u Brazil vodi sedam ili osam defanzivaca.

"Ne znam da li ću povesti sedam ili osam igrača u zadnjoj liniji. Ovisi o tome da li će mi biti neophodan još jedan veznjak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.