Sabella po Evropi posjećuje svoje igrače

Turneja argentinskog selektora

Sabella po Evropi posjećuje svoje igrače

Edmir Škorić

Argentinski selektor Alejandro Sabella putuje po Evropi i razgovara s igračima na koje računa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Argentinski selektor i dalje pravi spisak igrača koje vodi na Mundijal u Brazil. Naravno, ostaje nekoliko nedoumica, dok se okosnica reprezentacije već zna.  

"Ne razgovaram baš sa svima koji su kandidati za reprezentaciju. Razgovarao sam u Interu sa Rodrigom Palaciom, Hugom Campagnarom i Rickyjem Alvarezom", rekao je Sabella, koji je naslutio i moguća iznenađenja.

"Nogomet je uvijek nepredvidljiv i nikad se ne zna". Ipak, čini se da Mauro Icardi i Esteban Cambiasso, kao i Walter Samuel, pa i veteran Javier Zanetti nisu u njegovim planovima. Barem ni s jednim od njih nije razgovarao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sastao sam se sa Kunom Aguerom i Pablom Zabaletom u Manchesteru. Razgovarao sam s njima i dobro su. Onda sam u Barceloni posjetio Javiera Mascherana i Lionela Messija. Izgledaju super. Pokušavali smo dogovoriti pravi termin kada bi se trebali vratiti u Argentinu", istakao je argentinski selektor.

Sabella će sada posjetiti Gonzala Higuaina i Federica Fernandeza u Napoliju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.