Šabić: Bit će neizvjesno do samog kraja
Foto: SportSport.ba

Trener Zvijezde o borbi za Premijer ligu BiH

Šabić: Bit će neizvjesno do samog kraja

Zvijezda je jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH okončala na liderskoj poziciji.

Tim iz Gradačca je zauzeo prvo mjesto sa bodom prednosti ispred drugoplasirane Sloge i dva boda ispred Olimpika, a do kraja sezone će nastojati zadržati lidersku poziciju i izboriti plasman u elitni rang.

Jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate je Nermin Šabić, nekadašnji "A" reprezentativac BiH koji je na klupi Zvijezde od ljeta prošle godine. Prvim dijelom sezone je, kako je ispričao za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza Federacije BiH, izuzetno zadovoljan.

"Obzirom da smo osvojili titulu jesenjeg prvaka svi u klubu moramo biti prezadovoljni. Cijeli prvi dio sezone igrali smo lijepo i dopadljivo, bez prevelikih oscilacija u igri i to prvo mjesto došlo je kao nagrada za sav naš trud koji smo uložili. Pomrsili smo račune nekim klubovima koji su i prije sezone najavljivali velike ambicije i borbu za prvo mjesto. Iskreno se nadam da ćemo svi u klubu, a prije svega mislim na igrače i u drugom dijelu nastaviti u istom ritmu."

Koji je momenat, ili utakmica, odlučila na vašu stranu da na kraju prvog dijela osvojite prvo mjesto?

"Ne bih rekao da je bilo neka posebno bitna utakmica. Svaka nam je bila bitna. Mislim da smo svih 15 kola igrali najljepše i najbolje uz jednu malu rezultatsku krizu sredinom sezone koju smo na svu sreću brzo prebrodili. Nakon 15 kola imamo samo dva poraza i to jedan na domaćem i jedan na gostujućem terenu, što je dokaz da smo na svaku utakmicu išli na pobjedu, ali i da je ekipama omogućeno da na svim terenima mogu igrati. Uz to smo primili samo tri pogotka za čitavu polusezonu, te smatram da su to neki od prelomnih faktora."

Koga smatrate najvećim konkurentom u borbi za prvo mjesto na kraju sezone?

"Po svemu što rade u ovom prelaznom roku mislim da će Sloga i Olimpik, naravno uz nas, biti glavni konkurenti za osvajanje prvog mjesta. Te dvije ekipe su financijski stabilne, dovode ciljana pojačanja i bit će neizvjesno do samoga kraja. Što se tiče naše ekipe, mi vjerujemo u ove igrače koji su iznijeli teret prvog dijela sezone. Cilj nam je zadržati postojeći igrački kadar, te se eventualno pojačati sa dva do tri provjerena igrača. Malo će nas poremetiti odlazak iskusnog Darija Damjanovića, ali mislim da ćemo naći dostojnu zamjenu."

Koji igrač je, po Vama, obilježio prvi dio sezone?

"U Prvoj ligi igra dosta kvalitetnih igrača. Igrača sa premijerligaškim pa i internacionalnim iskustvom, koji igračkim kvalitetom zaslužuju da igraju i Premijer ligu. Mislim da smo mi kao cjelina odigrali dosta kvalitetnu polusezonu, te je teško bilo koga izdvojiti. Ipak, naš golman Prljača Emir je za 15 odigranih utakmica primio samo tri pogotka, što mislim da je kuriozitet u svim ligama i dosta rijetka pojava."

Kako ocjenjujete takmičenje Prve lige Federacije BiH?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zaista, nikad jače i kvalitetnije takmičenje nije bilo u Prvoj ligi Federacije BiH. Ponavljam, dosta je premijerligaških igrača, dosta je kvalitetnih mladih igrača pred kojima je svijetla budućnost. Zaista, ko god da prati ligu sa pravom može reći da je najkvalitetnije takmičenje do sada. Uz poboljšanje infrastrukturalnih uslova mislim da možemo napraviti još mnogo toga, ali i ovako moramo biti zadovoljni", rekao je za kraj Šabić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanel Orucevic
sabicu seljanduro Velez cevas pojest sve zato neseri kakva sloga selendra.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi