Šabić: Mladost je do sada igrala pošteno, nema razloga da se nešto mijenja

Novi šef struke Mladosti

Šabić: Mladost je do sada igrala pošteno, nema razloga da se nešto mijenja

S. Mlaćo

Nakon rastanka sa Zvijezdom iz Gradačca, Nermin Šabić odlučio se za odlazak u Mladost Doboj Kakanj. Dobojlije su već davno osigurale opstanak, tako da Šabić neće imati rezultatski imperativ do kraja sezone.

Ipak, nada se dobrim rezultatima, te pripremanju ekipe za narednu sezonu.

"Za mene je dobro da nisam morao dugo čekati na novi angažman. Odmah sam pronašao novi klub, koji dobro poznajem, jer sam bio tu dvije godine i poznajem većinu igrača. Bit će mi lakše da uđem u ritam i neće trebati puno vremena. Ciljevi su ostvareni, dobar dio posla su odradili moji prethodnici i nogometaši, te sada mi trebamo da uživamo u igri i pripremamo se za novu sezonu", kazao je Šabić za SportSport.ba.

Već u subotu Mladost će u goste Čeliku koji još vjeruje u opstanak.

"Čelik je ušao u jednu seriju, posebno su ubjedljivi bili sada protiv Viteza. U usponu su i imaju svoju računicu za opstanak, međutim mi idemo da se nadigravamo i odigramo što bolji meč".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost nije pod rezultatskim imperativom, opstanak je obezbijeđen, ali definitivno Dobojlije mogu 'skrojiti' tabelu s obzirom da je do kraja ostalo još šest kola. Svi vjeruju da će ovaj tim igrati fer i korektno, te i pored ispunjenog cilja u svaki susret ući sa željom da ostvari trijumf.

"Mladost je do sada igrala pošteno i nema razloga da tako ne bude i u nastavku. Bivši trener i igrači su napravili dobar posao, već dio prvenstva bili hit. Pokušat ćemo da nastavimo taj kontinuitet", dodao je Šabić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi