Šabić selektor kadeta, Malkočević skautira sve "omladince"

Odluke IO NFSBiH

Šabić selektor kadeta, Malkočević skautira sve "omladince"

A. Čaušević

Osim izbora selektora A reprezentacije BiH Izvršni odbor NFSBiH na 44. sjednici donio je još nekoliko važnih odluka.

Među najvažnijim se nalazi ona koja se odnosi na odabir novog selektora U17 reprezentacije BiH koja u posljednje vrijeme i ne bilježi pohvalne rezultate.

Tu funkciju će u budućnosti obnašati Zeničanin Nermin Šabić koji je trenutno angažovan kao trener NK TOŠK-a.

Osim ekipe iz Tešnja bivši bh. reprezentativac je radio u još Mladosti iz Doboja kod Kaknja te Zvijezdi iz Gradačca. Imao je i kratki izlet u Kini.

U NFSBiH se vraća i Sakib Malkočević. Bivši selektor kadetske reprezentacije je imenovan za skauta svih omladinskih selekcija.

Od ostalih izdvaja se i odluka da se uskoro formira ženska futsal reprezetnacija BiH.

Podsjetimo, za novog selektora A reprezentacije imenovan je Dušan Bajević koji će Zmajeve predvoditi u baraažu te i na Evropskom prvenstvu u slučaju plasmana.

Top Komentari

realista1982
Ima ih u BiH najmanje 10 boljih:"Omer Joldic, Amir Spahic, Admir Adzem... Dokazanih u radu sa mladima, ako vec ne moze Malkocevic (po meni najbolji).
1 0
Gari Garinča
Trener za nula bodova.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi