Mourinho daje 50 miliona eura za zvijezdu Bundeslige koju je Leipzig platio samo dva miliona

Sabitzer na meti Spursa

Mourinho daje 50 miliona eura za zvijezdu Bundeslige koju je Leipzig platio samo dva miliona

E. Škorić

Jose Mourinho već duže vrijeme prati Marcela Sabitzera i sada je spreman da kupi nogometaša Leipziga za 50 miliona eura.

Austrijski veznjak je prošle sezone pomogao Leipzigu da eliminiše Tottenham iz Lige prvaka, a Mourinho ga od tada redovno prati i vjeruje da je idealan za njegov tim.

Sabitzer je u Leipzigu od 2014. godine kada je stigao iz bečkog Rapida, te je postao jedan od najboljih igrača Bundeslige.

S Leipzigom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a njemački klub sada smatra da ima dobru priliku da zaradi bogatstvo na igraču kojeg je ranije platio dva miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada jedino nije poznato da li će Mourinho pokušati da realizuje transfer u januaru ili će čekati kraj sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi