Sablić, Hrgović, Avdić i društvo poslali Zariu u niži rang
Sheriff je već ranije ovjerio titulu prvaka u Moldaviji.

Prije godinu dana su zadali novi šamar bh. nogometu

Sablić, Hrgović, Avdić i društvo poslali Zariu u niži rang

S. Mlaćo

Za vikend je i zvanično završena još jedna sezona u Moldaviji.

Sheriff Tiraspol je već ranije ovjerio novu titulu prvaka, a najzaslužniji za to su svakako šef struke Goran Sablić, nekadašnji šef struke Širokog Brijega, nekadašnji bh. reprezentativac Mirko Hrgović, fitnes trener Boris Peyrek i bivši video analitičar FK Sarajevo Ermin Avdić, koji čine stručni štab moldavskog giganta.

Pored njih, dres Sheriffa nose bh. internacionalci Rifet Kapić i Mateo Sušić.

U posljednjem kolu Sheriff je savladao Zariu Balti 2:0 i poslao u niži rang. Zarije se sigurno nerado sjećaju nogometaši i navijači Sarajeva s obzirom da je upravo ovaj tim izbacio iz Evropske lige bh. predstavnika nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Zarija je u prvom meču slavila 2:1, na Koševu je bilo isto toliko u korist FK Sarajevo, pa smo gledali izvođenje jedanesteraca u kojem su bili uspješniji Moldavci 6:5.

Sada je Zarija sezonu okončala sa 28 osvojenih bodova, četiri manje od Sfintula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi