Sablić, Hrgović, Avdić i društvo slave titulu sa Sheriffom
FOTO: FC Sheriff

Tim iz Tiraspola potvrdio dominaciju u Moldaviji

Sablić, Hrgović, Avdić i društvo slave titulu sa Sheriffom

S. Mlaćo

U šampionatu Moldavije Sheriff Tiraspol je danas remizirao protiv Milsamija 1:1, te ovjerio novu titulu prvaka četiri kola prije kraja.

Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, a zatim je Badibanga doveo Sheriff u vodstvo. U prvoj minuti sudijske nadoknade Platika pogađa za 1:1, ali onda je nastalo veliko slavlje domaćih.

Sherif je tako postao prvak po 17. put u Moldaviji, četvrti put u nizu i dokazao superiornost

Na čelu stručnog štaba Sheriffa je Goran Sablić, bivši trener Širokog Brijega, dok stručni štab još čine nekadašnji bh. reprezentativac Mirko Hrgović, fitnes trener Boris Peyrek, te bivši video analitičar FK Sarajevo Ermin Avdić.

U timu Sheriffa nastupaju i dva bh. internacionalca Mateo Sušić i Rifet Kapić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi