Sablić i Karačić ciljaju na istu klupu

Doživjeli su poraz o kojem se još priča, pa ostali bez trenera

Sablić i Karačić ciljaju na istu klupu

S. Mlaćo
Nakon nevjerovatnog poraza od Hrvatskog Dragovoljca sa čak 5:0 u petak, HNK Šibenik je ostao bez trenera.

Petarda je uzdrmala sve na Šubčevcu, ceh je odmah platio trener Ferdo Milin koji odlazi nakon samo tri utakmice.

Poraz od fenjeraša značit će i moguće odlaske nekoliko igrača, a u Šibeniku su već u potrazi za nasljednikom Milina.

Kao prva opcija spominje se bivši šef struke FK Sarajevo Goran Sablić koji se nakon prvog dijela protekle polusezone razišao sa klubom sa Koševa, uz sjajno obeštećenje koje je naplatio sa svojim pomoćnicima.

Pole position drži Sablić. Trenutno je slobodan, a zadnji trenerski angažman imao je u Sarajevu. Nisu rijetki koji drže kako bi to bilo kvalitetno rješenje za Šibenik, jer Sablića smatraju dobrim i perspektivnim stručnjakom te pravim džentlmenom“, pišu hrvatski mediji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Druga opcija je također bivši premijerligaški trener Branko Karačić.

Karačić je vodio u BiH Vitez, Zrinjski i Široki Brijeg, a već je vodio Šibenik i to sa uspjehom. Naime, Šibenik je pod palicom Karačića stigao do finala Kupa Hrvatske 2010. godine u kojem je poražen od Hajduka, ali i historijski izlazak u Evropu, tačnije igranje u tadašnjem Kupu UEFA-e protiv timova iz Malte i Kipra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi