Sablić: Moramo popraviti igru u odbrani

Sutra protiv Veleža

Sablić: Moramo popraviti igru u odbrani

M. Maksimović

Ostatak priprema odradit Široki Brijeg odradit će kod kuće, u kampu Musa – Karačić, gdje će sutra dočekati Velež, dok će generalku odraditi protiv Viteza – mjesto će biti određeno u zavisnosti od vremenskih prilika

Do tad će trener Sablić, kako je najavio, nastojati opuštati tim, ali u isto vrijeme držati visok ritam te otkloniti nedostatke koji su uočeni u dosadašnjem dijelu priprema.

“Mogu kazati da smo realitovali plan priprema. Trenažnim procesom sam zadovoljan. Sadržajno smo ga ispunili i kad je u pitanju kondicijski i kad je u pitanju tehničko – taktički dio. Nemam nikakvih zamjerki“, izjavio je trener Goran Sablić, dodajući:

“Igrači su bili ozbiljno fokusirani na rad. Utakmice su nam došle u pravom trenutku. U sve tri smo većim dijelom smo dominirali, bili bolji od naših suparnika. Kad smo imali posjed, djelovali smo dosta dobro, protok lopte je bio dobar, napadima smo pristupali s dosta organizacije. Međutim, moramo popraviti igru u odbrani“, dodao je Sablić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi