Široki savladao Aluminij uz prvijenac Čabraje

Istria Winter Cup

Široki savladao Aluminij uz prvijenac Čabraje

Ekipa Širokog Brijega je danas savladala slovenački Aluminij rezultatom 2:1 i plasirala se u finale 7. Istria Winter Cupa.

Široki Brijeg je u vodstvo protiv posljednjeplasiranog tima u Sloveniji stigao u 13. minuti kada je Dejan Čabraja postigao sjajan gol za 1:0.

Na drugi gol se čekalo sve do 72. minute kada je Krstanović na asistenciju Wagnera donio Širokom sigurno vodstvo, a konačan rezultat utakmice je u 89. minuti postavio Josip Zeba pogotkom za 2:1.

Široki Brijeg je nastup u grupi A završio sa istim brojem bodova i identičnom gol razlikom kao i Kapfenberg, ali je ipak izborio plasman u finale s obzirom da su organizatori odlučili da putnika odluči segment fair-playja.

Naime, Kapfenberg je na jednoj od prethodnih utakmica na turniru dobio crveni karton i zbog toga je Široki Brijeg na kraju dobio prednost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokobriježani su utakmicu protiv Aluminija započeli u sastavu: Bilobrk, Ćorić, Pandža, Bralić, Marković, Sesar, Marina, Ivanković, Čabraja, Baraban, Krstanović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi