Sabonis i Rodman ulaze u kuću slavnih

Sabonis i Rodman ulaze u kuću slavnih

Osvajač pet šampionskih prstenova u košarkaškoj NBA ligi Dennis Rodman, peterostruki ''All star'' učesnik Chris Mullin te šesterostruki najbolji evropski igrač i bivši reprezentativac Litvanije Arvidas Sabonis ući će u NBA Kuću slavnih u Springfildu.

Legenda Chicago Bullsa Rodman izjavio je da nikada nije vjerovao da će ući u Kuću slavnih zbog svog nedoličnog ponašanja tokom i nakon igračke karijere.

"Mislio sam da je to šala. Ovo je sjajan osećaj", rekao je Rodman kada su ga obavijestili o rezultatima glasanja za ulazak u Kuću slavnih.

Sabonis, koji je prošle godine ušao u Kuću slavnih FIBA-e, šest puta je osvajao titulu najboljeg košarkaša Evrope, kao i brojne medalje na velikim takmičenjima s nacionalnim timom. Igrao je sedam godina u NBA ligi za Portland Trailblazerse.

Mullin je s reprezentacijom SAD-a osvojio dvije zlatne olimpijske medalje - 1984. u Los Angelesu i 1992. godine u Barceloni.

Ceremonija će biti održana od 11. do 13. augusta u Springfieldu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.