Sabri Sarioglu presudio Konyasporu

Galata stigla do važne pobjede

Sabri Sarioglu presudio Konyasporu

Endin Čaušević

Fudbaleri Galatasarayja slavili su danas na gostovanju protiv Konyaspora (1:0) u okviru 17. kola turske Superlige.

Galatasaray je danas uspio da dođe do važna tri boda na teškom gostovanju protiv Konye. Prvo poluvrijeme bilo je bez većih uzbuđenja, te se većinom igralo između dva kaznena prostora.

Međutim, na otvaranju drugogo poluvremena Galata je uspjela da dođe do prednosti. Odlučujući trenutak ove utakmice desio se u 51. miniti kada je mrežu Konye zatresao Sabri Sarioglu za 1:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Bh. fudbaleri Riad Bajić i Deni Milošević odigrali su cijeli meč za domaći tim, dok je Amir Hadžiahmetović na teren ušao u 70. minuti, ali nije uspio spasiti svoj tim od poraza.

Galatasaray je drugi na tabeli turske Superlige sa 36 bodova, tri manje od lidera Basaksehira. S druge strane, Konyaspor je sedmi sa 24 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 17. kolo:

Konyaspor - Galatasaray 0:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi