Šta će biti sa sudijom Sabrijom Topalovićem?

Javnost zanima koju će ocjenu dobiti

Šta će biti sa sudijom Sabrijom Topalovićem?

Edmir Škorić

Sudiji iz Zenice Sabriji Topaloviću sinoć je zapaljen automobil u tunelu kod Jablanice.

Topalović se sa sudijskom ekipom vraćao iz Mostara nakon utakmice 10. kola Premijer lige BiH u kojoj su se sastali Velež i Borac, ali je ona prekinuta u 82. minuti jer su huligani utrčali na teren.

Borcu je dodijeljena pobjeda za zelenim stolom rezultatom 3:0 (vodili 2:0 do prekida op.a), a Velež je žestoko kažnjen. Rođeni su ostali bez tri boda, stadion je suspendovan na šest utakmica, a uz to je klub dobio novčanu kaznu od 10.000 KM. Također, prvi čovjek kluba Šemsudin Hasić suspendovan je na dvije godine.

To su odluke Takmičarske i Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH, a sada javnost s nestrpljenjem čeka da vidi šta će biti sa sudijom jučerašnjeg meča.

Upravo je nezadovoljstvo njegovim suđenjem dovelo do prekida utakmice i velikog incidenta koji se kasnije dogodio. Podsjećamo da su domaći u Mostaru imali velike prigovore na Topalovićevo suđenje, a naročito krajem prvog dijela kada je dosudio jedan diskutabilan faul iz kojeg je Stojan Vranješ pogodio za vodstvo Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Topalović je, srećom, kansije izvukao živu glavu nakon nereda kod Jablanice, ali sada svi željno iščekuju da vide koju ocjenu će dobiti za suđenje na stadionu Rođeni.

Sjednica Komiteta za sudije i suđenje bit će održana nareedne sedmice i tada će biti analizirane sve utakmice, a pod lupom će očigledno biti meč odigran sinoć na stadionu Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Sta god da bude, kocka je bacena i nema nazad. BOORBA DO ZADNJEG ATOMA SNAGE. SAVEZ NAPOLJE
71 2
Pikachu11
Nema njemu zivota vise, kur vo prodana.
38 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi