FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu protiv Sabrine Buljubašić!

FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu protiv Sabrine Buljubašić! · Ekskluzivno

A. Beganović

Podnešena je krivična prijava protiv bivše direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić.

FK Sarajevo podnio je krivičnu prijavu protiv bivše direktorice Sabrine Buljubašić zbog zloupotrebe položaja, saznaje SportSport.ba. 

Mnogo pažnje u bosanskohercegovačkoj javnosti izazavao je prvi intervju nove generalne direktorice FK Sarajevo Ajle Alimanović.

Naime, u razgovoru za Klix nova direktorica Sarajeva između ostalog je naglasila da su prethodne uprave kluba i menadžment imali odlične sportske rezultate ali i da su zarađivali novce za sebe na račun kluba.

"Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao.", između ostalog je istakla Ajla Alimanović.

A, da Ajla Alimanović nije "pucala u prazno" može se vidjeti i iz informacija do kojih je došao SportSport.ba a koje kažu da su iz FK Sarajevo podnijeli krivičnu prijavu protiv bivše direktorice Sabrine Buljubašić i to zbog zloupotrebe položaja.

"Na osnovu člana 229 i 230 Zakona o krivičnom postupku FBiH (Službene novine FBiH broj: 35(03, 37/03, 56/03) podnosimo sljedeću Krivičnu prijavu Sabrine Buljubašić, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo u skaldu sa Krivičnim zakonom FBiH (Službene novine FBiH broj: 36/03, 37/03, 21/04, 69/04, 18/05, 42/10)", navodi se u Krivničnoj prijavi podnešenoj Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Tragom ovih informacija SportSport.ba je kontaktirao FK Sarajevo iz kojeg su nam potvrdili da je podnijeta krivična prijava.

"Menadžment Fudbalskog kluba Sarajevo potvrđuje da je protiv bivše direktorice Kluba Sabrine Buljubašić podnesena krivična prijava za zloupotrebu položaja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijava je podnesena nadležnom Tužilaštvu u Sarajevu i uslijedila je nakon obavljene detaljne revizije poslovanja kluba iz prethodnih godina.

Novi menadžment FK Sarajevo je posvećen predanom i profesionalnom radu te ohrabruje sve osobe koje imaju informacije o bilo kakvim sumnjivim radnjama vezanim za Klub da ih dostave putem emaila [email protected]", naveli su iz FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Uljepsa mi ovo dan, ma umirem od smijeha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaa kakvi cirkuzanti u kosevskom lavoru ahahahaha
7 14
E.Car
Bravo, tako treba!!! Ova naša je nešto spominjala nekakvu odgovornost i samo se usutila.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije