26

Komentari (26)

Fareus1921
Bravo kone, stop kriminalu u fudbalu!
rabodimis
Ovo je vec nesto.. Odgovornost prije svega. Da vidimo sta ce bit u nastavku.. Jel ovo samo reklama il ce neko stvarno odgovarat.. red bi bio da je ovo drugo na redu, reklama smo se naslusali.. Vrlo je vazno, za primjer...
user1587913103
Lopovi i oni, samo im krivo sto su pokrali sve i nisu njima ostavili da kradu pa ih tuze sada
VenamaHrabrih
Za ovakvu vrstu krivične prijave, nužno je odrediti vrijednost eventualnog procesa i putem vještaka finansijske struke odrediti tačan iznos za koji se sumnjiči navedena osoba. Ako se ispostavi da he oštetila klub za više od 20.000BAM, prijeti joj do 3god zatvora, a ako je čin koji joj stavljaju na teret počinila kao pravno lice, onda od 1-5god. zatvora. Vrlo važno je da vrijednost eventualnog spora bude iznad 10.000, jer onda sud ne može vraćati postupak na odlučivanje ombudsmenima i otvara se mogućnost tužbi više lice i subjekata protiv navedene. No, krivična prijava ukazuje na tužbu po službenoj dužnosti, što se obično završi nagodbom, uslovnom kaznom, ili ode u zastaru. Vrijeme će pokazati.
pitariistok
Pravnik moj najljepsi hahahaha...naravno da je to uradila kao pravno lice i da ce spor ici na odstetu od preko 10.000 maraka...iz dobrog izvora znam nazalost da je klub ostecen u iznosu od nekoliko miliona sto kroz sponzorske(lazne) ugovore plus i transferi igraca...pravni tim je vec uveliko u ritmu da se ovo odradi kako treba i da se klubu vrate novci koji mu i pripadaju.
VenamaHrabrih
Buraz moj lijepi, evo upravo sam malo tabirio zakone i ne sviđa mi se što sam pronašao. Naime, krivična prijava nije tužba, nego, laički rečeno, više nalog tužilaštvu da provede istražne radnje i da postupi po službenoj dužnosti. Po KZFBiH ona ne može, ako je to osnov tužbe, biti proglašena krivom za zloupotrebu položaja i prekoračenje ovlasti kao pravna osoba, jer se to isključivo odnosi na odgovorne osobe u institucijama BiH, FBiH, RD i BD i to ako je učinjena šteta ili sticaj protupravne koristi veći od 200.000BAM. Dakle, ne može biti predmetom istrage kao pravna osoba za krivčno djelo koje joj se stavlja na teret, ako je suditi po ovom portalu. Dajbože da išta bude od ovoga, ako je osnov prijave zloupotreba položaja i ovlasti.
pitariistok
Vjerujem da si ti to provjerio...ali znas sta mene tjesi...velika je cifra u pitanju!!! Ja se iskreno nadam da ce se po ovom pitanju poduzeti sve odvovarajuce mjere da se to istrazi da valja. Nijedan klub u BiH nema bas taj luksuz da sebi priusti toliki gubitak...pogotovo milionski. I jos nesto....nije ona sama u ovome,cijeli tim je iza ovih radnji...
VenamaHrabrih
Sve zavisi u kom pravcu će se provoditi istražne radnje. Prvo i osnovno, treba uzeti na uvid njen ugovor o radu i šta je njime određeno kao opis poslova dotične. Onda, ko je sačinio taj i takav ugovor o radu i koje su bile njene stvarne ovlasti u klubu i kako i na koji način je raspolagala sredstvima. Mišljenja sam da bi bolji osnov bio težak nemar u službi i neispunjavanje obaveza prema uposlenicima i državi.
Mackintosh
Uljepsa mi ovo dan, ma umirem od smijeha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaa kakvi cirkuzanti u kosevskom lavoru ahahahaha
nedoni46
Sto vi ne tuzite? Aha ne smijete, nemate ni para za sudski postupak.
zizu82
Šta mai u dolini dugova,platili se kad voda i ostale komunalije?
BordoBijeli1946
Tuzili bi i oni Amara, sli znaju da bi ih definitivno ugasio u tom slucaju. Hahahahahahhaahahahhaha
user1603303812
Ovaj mackintoch je .ojio tatu umjesto mame a preporuka narkicu nevalja ti dobavljač
rabodimis
Prijatelju, slavimo ovaj dan... KONACNO nesto ! Jest da veze nemas o cemu pricas al hvala ti sto slavis sa nama... Dugo ljepsi dan nije svanuo.. ;)
Brazuka
Bravo! Ovsko i Zeljo Treba protiv Amara Osima. To su ubice klubova
gallardo.la
Eh druze, i tu ti se nesta valja iza brda..., provjerena informacija.
lalinjo
Sve je to slabo,kap u moru,tu i tamo kazne dobiju nebitni likovi,nečije marionete,one glavne nećeš nikada vidjeti iza rešetaka.
gallardo.la
@lalinjo za Osima traze nacin kako da ga tuže a da pritome ne oštete želju, i po nekim informacijama koje imam i dalje prima platu kao šef strucnog staba
lalinjo
Da,ali to je nemoguće da tuže njega,a ne oštete klub,to bi značilo praktički gašenje
lalinjo
Ništa njoj neće biti kao i svima ostalima,tresla se brda,rodio se miš...samo mi recite tko je i kada bio osuđen za bilo koji kriminal u BiH iz krim miljea,NITKO.
K79
Munib Usanovic
lalinjo
1:1000,kap u moru
Adohordas
Jbg nije pametna,kriminal se sazna kad tad a da je bila pametna mogla je i dan danas biti u sarajevu jer je imala super rezultate ali je krala od naseg kluba to se nemoze oprostiti i po meni treba dobiti bar 3 godine robije da bude primjer drugima kako ce zavrsiti ako pokusaju
SasaBeg
Sad kad zene zarate..
E.Car
Bravo, tako treba!!! Ova naša je nešto spominjala nekakvu odgovornost i samo se usutila.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.