Amerikanci su protiv BiH izjednačili jedan, a oborili drugi rekord
Foto: N/FSBiH

Vrijedan gol i pobjeda

Amerikanci su protiv BiH izjednačili jedan, a oborili drugi rekord

E. Ganibegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je rano jutros u prijateljskom meču u Los Angelesu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država sa 0:1.

Gol odluke je u 89. minuti postigao rezervista Cole Bassett nakon jedne odbijene lopte u našem šesnaestercu.

Iako se radi samo o prijateljskoj utakmici i to van FIFA-inog termina, ovaj gol i pobjeda izuzetno znače reprezentaciji SAD.

Naime, pobjeda Amerikanaca na Dignity Health Sports Parku bila je njihova 17. u 2021. godini, što je najviše za jednu godinu u historiji ove reprezentacije.

Također, izjednačen je rekord po broju golova u jednoj godini, a on iznosi 45.

SAD su na dobrom putu da se kvalifikuju na Svjetsko prvenstvo u Katar, s obzirom na to da se nalaze na drugoj poziciji u svojoj kvalifikacionoj grupi s 15 bodova.

S bodom ispred nalazi se Kanada, dok su iza Meksiko i Panama sa po 14 osvojenih poena.

Amerikanci su ove godine uspjeli osvojiti i dva trofeja - Zlatni kup i Ligu nacija. Trenutno se ova reprezentacija nalazi na 12. mjestu FIFA-ine rang liste.

Treba pohvaliti i njihovog selektora Gregga Berhatlera koji je trenutno na omjeru od 31 pobjedi, šest remija i sedam poraza na klupi ove reprezentacije, te je selektor koji je vodeći ovu selekciju najbrže u historiji stigao do 30 pobjeda.

Top Komentari

BBB25
I mi iz dana u dan obaramo rekorde pa se ne hvalimo. Samo sto su kod nas oni negativni. Ali dobro,rekordi su tu da se obaraju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi