Ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko sreće nije imao Amar Begić
Foto: N/FSBiH

Dobio direktan crveni karton

Ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko sreće nije imao Amar Begić

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od SAD u prijateljskoj utakmici s 1:0.

Uvodne minute utakmice nisu donijele previše prilika. Tek u 17. minuti napadač Borca Jovo Lukić pokušava s dvadesetak metara, ali je golman domaćih Matt Turner zaustavio njegov udarac.

Na drugoj strani Jordan Morris je pokušao glavom sa peterca 14 minuta kasnije, ali je Nikola Ćetković odlično intervenisao i izbacio loptu u korner.

U 39. minuti jedan od ključnih momenata utakmice. Bh. tim je ostao sa igračem manje na terenu jer je crveni karton dobio Amar Begić zbog neopreznog starta nad Kellynom Acostom.

Za 21-godišnjeg veznjaka Borca ovo je bio debi za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine i nažalost to je bio momenat koji će mu zauvijek ostati kao mrlja u sjećanju na najljepši dan u karijeri.

Koliko Kakanjac sreće nije imao govori i podatak da mu je ovo prvi crveni karton u karijeri.

Do sada je u svim takmičenjima (Omladinska Premijer liga BiH, Premijer liga BiH, Kup BiH, kvalifikacije za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu) i u oba kluba (Mladost Doboj-Kakanj i Borac) dobio ukupno 20 žutih kartona, no ovo mu je prvo isključenje.

Ovaj fudbaler je odigrao i deset utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Na njima je dobio ukupno tri javne opomene.

Top Komentari

user1595066044
Za ovakve faulove u Borcovom dresu se dobije opomena.
8 0
gale
Navikao u Borcu za ovakve startove dobijati samo opomenu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti