Za Amerikance nas ne vežu lijepe uspomene: Možemo li u Los Angelesu do osvete?
Foto: Screenshot

Treća utakmica protiv SAD

Za Amerikance nas ne vežu lijepe uspomene: Možemo li u Los Angelesu do osvete?

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine godinu će završiti prijateljskom utakmicom protiv SAD.

Utakmica je, prema centralnoevropskom vremenu, ujutro u dva sata na Dignity Health Sports Parku u Los Angelesu.

Bit će to treća utakmica između ove dvije selekcije, a i prethodne dvije bile su prijateljskog karaktera.

Prvi put s Amerikancima smo se sastali 14. augusta 2013. godine na Koševu, pripremajući se za završetak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Krenulo je sjajno, golovima Džeke i Ibiševića vodili smo s 2:0 na poluvremenu, a onda potom. Johnson je smanjio u 55. minuti, a onda Jozy Altidore postiže hat-trick za 2:4.

Jedino što smo uspjeli jeste u 90. minuti ublažiti poraz na 3:4 pogotkom drugim Edina Džeke.

Oglasi

Ovim porazom smo prekinuli najduži niz u historiji naše reprezentacije od devet utakmica bez poraza. Kasnije je taj rezultat ponovljen i pod selektorskom palicom Roberta Prosinečkog.

Upravo je naredna utakmica protiv SAD bila debi Roberta Prosinečkog na našoj klupi. Utakmica 29. januara 2018. godine odigrana je na istom stadionu gdje ćemo igrati i večeras, a završeno je bez pogodaka, 0:0.

Tada je meč bio van FIFA-inog termina, baš kao i večerašnji, pa su oba selektora imali na raspolaganju uglavnom igrače iz domaćih liga. Najbolju šansu na ovoj utakmici imao je Haris Medunjanin koji je u 53. minuti promašio penal, a prisjetit ćemo se da je na sebe najviše pažnju privukao Luka Menalo koji je danas standardan reprezentativac BiH.

Također, otada je Ibrahim Šehić nezamjenjiv na golu naše selekcije.

Nadamo se da je večeras došlo vrijeme za prvu pobjedu Zmajeva protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Oglasi

Ivaylo Petev će na raspolaganju imati sljedeće igrače:

Golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo) Nikola Ćetković (Borac).

Odbrana: Selmir Pidro, Numan Kurić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić, Josip Ćorulka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City).

Vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić, Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda).

Napad: Sulejman Krpić (Tuzla City), Jovo Lukić (Borac).

Top Komentari

realista1982
Hajde da vas vidim koce ostati budan da ovo gleda,ja bi radije pornic neki nego ove tarabe...
3 1
dadoodad
Kakve osvete, jedva se skupili, igramo sa C timom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi