Sad ili nikad!

Došao je i taj dan

Sad ili nikad!

Došao je i taj dan, osjećaj je dobro znan. Odbrojavanje posljednjih sati do utakmice, nervoza, iščekivanje, nadanje, vjerovanje, da je upravo došao taj trenutak kada će naša reprezentacija izboriti plasman na veliko takmičenje....

Čekali smo dugo, nadali se i prije Danske, Srbije, Portugala, Francuske, pa opet Portugala. Nadali se, vjerovali i šampanjac pripremali. Šampanjac koji nam se predugo hladi. Teško je nabrojati šta je sve ova reprezentacija prošla od nastanka do danas, pa prošla je toliko toga i dobroga i lošega što neke selekcije neće ni za pedeset, pa i više godina.

Toliko puta smo bili blizu, toliko puta smo ostali kratki. Bilo je i peha i nesreće i naše krivice, bilo je svega i svačega, ali dovoljno materijala da odrastemo, ojačamo, da naučimo. Glupo bi bilo napisati da smo ovakav rasplet priželjekivali, ali za razliku od nekih drugoh reprezentacija koje su i bolje i zvučnije u ovom ciklusu, mi držimo sudbinu u svojim rukama i igramo protiv Litve.

Selekcije koja realno nije niti prije početka imala neke šanse u ovoj grupi, protiv selekcije od koje smo jači i kao tim, a pogotovo individualno. E to naravno treba dokazati na terenu i vjerujemo da smo spremni, željni, voljni, da taj toliko puta spominjani Brazil potvrdimo, kao prva selekcija sa prostora bivše države u ovom ciklusu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije smo odradili odlično, tek malo iskakanje protiv Slovačke u Zenici, ali ono što je možda i važnije od svega, jeste da smo u onim utakmica u kojima smo bili favoriti opravdali očekivanja, da smo ostvarili sigurne i čiste pobjede, što priznat će te često nije bio slučaj. Puno smo bodova protiv autsajdera godinama prosipali, bodova za kojima smo žalili kasnije.

Ovaj put smo svoj posao odradili više nego dobro i ostalo je da večeras udarimo onaj završni pečat, stavimo onu tačku na i koja nam je dugo falila. To možemo, vjerujemo i hoćemo. I zato Zmajevi sad ili nikad, ali stvarno....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.