Sad je kasno Nevene, a mogao si biti Zmaj!

Subotić rekao zbogom selekciji Srbije

Sad je kasno Nevene, a mogao si biti Zmaj!

Fudbalska reprezentacija Srbije doživjela je pravi krah u ovim kvalifikacijama. U teškoj grupi sa Belgijom, Hrvatskom, Škotskom, Makedonijom i Velsom izabranici Siniše Mihajlovića prosuli su previše bodova, a ni atmosfera u samome timu nije bila nešto čime bi se istočne komšije mogle pohvaliti.

Niti Siniša Mihajlović ne može se pohvaliti da je pokušajem da homogenizira svoj tim već je i nekim totalno nejasnim odlukama veći dio kvalifikacija igrao bez Nemanje Matića, koji je proteklu sezonu odigrao u sjajnoj formi, kao i bez Adema Ljajića, koji nije želio pjevati himnu Srbije.

Da stvari nisu idealne postalo je jasno nakon što je izuzeće iz reprezentacije do početka kvlaifikacija za naredno Evropsko prvenstvo od selektora Srbije zatražio Neven Subotić, inače fudbaler rođen u Bosni i Hercegovini prije nešto više od 24 godine.

Nakon što se smirila situacija u Srbiji, Blic je objavio kako Subotić nije zatražio izuzeće iz selekcije Srbije do početka kvalifikacija već da je rekao zbogom reprezentaciji naših istočnih komšija.

Fudbaler koji je igrao za omladinske selekcije Sjedinjenih Američkih Država, a potom odabrao Srbiju, za čiji je A tim debitovao 2009. godine, mogao se s punim pravom odlučiti i za selekciju naše zemlje, obzirom da je sjajni defanzivac vicešampiona Evrope Borussije iz Dortmunda rođen u Banjoj Luci.

Da je kojim slučajem imao želju igrati za zemlju svoga rođenja sada bi bio na pragu učešća na Svjetskom prvenstu, gdje je BiH svejedno, sa njim ili bez njega, a i Safet Sušić u timu bi imao jednog defanzivca više, svjetskog kalibra. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, Subotić je od prvog dana bio odlučan, njegova odluka bez imalo dvoumljena bila je reprezentacija Srbije, kojoj je očito odlučio reći zbogom nakon što je u njenom dresu zabilježio 36 nastupa i postigao dva gola. Osjetio je Subotić draž igranja na Svjetskom prvenstu 2010. godine u Južnoj Africi, ali Afrika i Brazil dva su svijeta različita, pogotovo kada je riječ o fudbalu!

Za onima koji ne žele ili nisu željeli igrati za Bosnu i Hercegovinu ne treba tugovati. Mali trokut u srcu Evrope uvijek je bio fudbalski plodno tlo, tako da će neki novi "Subotić" možda drugačije sagledati situaciju i drugačije odlučiti. Sad je kasno Nevene, a mogao si biti Zmaj!

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.