Sada je i zvanično: Jedan Balkanac manje u Konyasporu

Vuković otišao u Olympiakos

Sada je i zvanično: Jedan Balkanac manje u Konyasporu

Balkanska kolonija u Konyasporu od danas je siromašnija za jednog fudbalera.

Aktuelnog osvajača Kupa Turske napustio je Jagoš Vuković, srbijanski reprezentativac koji je odlučio svoju karijeru nastaviti u Olympiakosu.

Vuković je u Konyasporu proveo 3,5 godine i izrazio je želju za odlaskom, a rukovodstvo kluba mu je izašlo u susret uprkos tome što ga prvobitno nisu željeli prodati.

Prodajom reprezentativca Srbije u Grčku, Konyaspor je zaradio dva miliona eura a ovaj 29-godišnji defanzivac je priznao da odlazak iz Turske najteže pada njegovoj djeci koja su se navikla na život u tom gradu i da je odluka bila teška, ali da nije mogao odbiti Olympiakos s kojim želi igrati Ligu prvaka i tako ostvariti svoj san.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Jagoš Vuković je dijete Crvene zvezde i u prošlosti je još nastupao za Rad, PSV, Rodu i Vojvodinu, odakle je 2014. godine prešao u Konyaspor za nešto manje od 200.000 eura.

Za Konyaspor nastupaju tri fudbalera iz BiH Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević, te Slovenac Nejc Skubic ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje kada bi barem jedan od ovih fudbalera do kraja prelaznog roka promijenio klub. Najveće šanse za odlazak iz Konye ima Riad Bajić, za kojeg se zanimaju Fenerbahče, Borussia Monchengladbach i još neki klubovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi