Sada je ovo već sukob na relaciji Barca - Messi, klub poručio Argentincu: Neće moći!

Leo ne želi više biti na Nou Campu

Sada je ovo već sukob na relaciji Barca - Messi, klub poručio Argentincu: Neće moći!

Danas iz Španije stižu vijesti da je Lionel Messi donio odluku i da ne želi više biti članom Barcelone.

Navodno je Messi preko svojih pravnih savjetnika poslao hitni fax Barceloni kojim ju je obavijestio da želi postati slobodan igrač i da vjeruje da na to ima pravo.

Međutim, sada se čitava situacija pretvara u svojevrsni sukob.

Španski mediji, prije svega Sport, pišu da je Barcelona već odgovorila na Messijev zahtjev i poručila mu da neće moći jednostrano raskinuti ugovor (koji traje do 2021. godine).

U Barceloni su sigurni da Messi nema pravo na raskid ugovor jer je rok za aktiviranje klauzule koja bi mu to omogućila istekao 30. maja.

Messi i njegov tim pak zastupaju stav da on ima pravo raskinuti ugovor u roku od još sedam dana nakon finala Lige prvaka.

Za sada je jedino jasno da je poniženje od Bayerna bilo previše za Messija i da on čini se zaista želi napustiti Barcu, dok će ga katalonski velikan očigledno pokušati zadržati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sada Barcelona ne namjerava razmatrati eventualne ponude za Messijev transfer.

Podsjetimo, Linel Messi u ugovoru sa Barcelonom ima otkupnu klauzulu od 700 miliona eura...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Jer se ovako postuje legenda ? Fuj od kluba, kakav seljakluk, velikane puste legende, neki cak i besplatno, al ovo se samo pokazatelj kakav je to klub, krkanski
13 5
spectron
Tretiran je ovako zato što klub za predsjednika ima Bartomea debila....i zato je sva situacija u klubu ovakva kakva jeste.Umjesto da pustiš čovjeka da ide dalje,nije više to to,Bože moj...život ide dalje.Može Barcelona kao i M.City bez Davida Silve i kao Real bez C.R i kao M.United bez Gigsa,Rooneya itd....ali što biti čovjek,pružiti ruku i zahvaliti se na neki način kao City Davidu Silvi za sve što je uradio za 10 godina igranja u City-u.Nego budi debil i sad se nateži s Messijem,ganjaj se po sudu,pametuj.....I na kraju kako je sve ovo krenulo,biće ostaješ sad do kraja,a on neće htjeti da igra ili će da igra,ali bezvoljmo,biće opet nezadovoljan i jbg...
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti