Sada je sve jasno: Wenger objasnio zašto je izostavio Sancheza

Odlazak je samo pitanje dana

Sada je sve jasno: Wenger objasnio zašto je izostavio Sancheza

Na današnjoj utakmici Bournemoutha i Arsenala nije bilo Alexisa Sancheza, koji je jutros jednostavno 'nestao' sa Wengerovog spiska za meč 23. kola Premier lige.

Pošto Čileanac nije povrijeđen, bilo je jasno da je menadžer Arsenala izostavio svog ponajboljeg igrača iz drugog razloga o čemu je govorio nakon utakmice.

"Ako Alexis ode, moramo ga zamijeniti. Danas smo bili bez mnogo igrača, tražili smo neku ravnotežu u ekipi... Ne znam hoće li Alexis otići, ali ako ode, imat ćemo rješenje i za tu situaciju", započeo je Wenger, te konkretno otkrio razlog izostavljanja Sancheza iz tima:

"Trenutno je prelazni rok i moguće je da Alexis ode svakog trena. To može biti danas ili sutra, a može i da se uopšte ne desi. U ekipi sam želio samo igrače koji su sto posto fokusirani na Arsenal, a Alexis trenutno nije taj".

Na pitanje da li je Mesut Ozil izostavljen iz istog razloga, Wenger je kratko odgovorio: "Ne, Ozil je povrijeđen".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsene Wenger je posebno naglasio da Alexis nije samoinicijativno preskočio ovaj meč.

"Alexis nije odbio da putuje i htio je igrati, ali jednostavno sada je situacija takva da smo u stanju pripravnosti i čekamo šta će se desiti. Njegova situacija bi trebala biti riješena u narednih 48 sati", zaključio je Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije