Sada je vrijeme za raspodjelu kolača: Modrić i društvo donijeli zanimljivu odluku
Osamnaest miliona ide na račun HNS, dok će ostalo podijeliti nogometaši, stručni štab i ostali

HNS inkasirao 28 miliona dolara, sutra konačna odluka

Sada je vrijeme za raspodjelu kolača: Modrić i društvo donijeli zanimljivu odluku

Samir Mlaćo

Hrvatska je na SP u Rusiji osvojila srebrenu medalju, a nogometni savez te zemlje zaradio je čak 28 miliona dolara.

Osamnaest miliona dolara pripalo je Savezu, dok će ostati podijeliti nogometaši.

Dogovoreno je i to da će nogometaši novac podijeliti ravnomjerno, bez obzira na minutažu.

Tako će Modrić i Livaković, koji nije zaigrao ni sekunde u Rusiji, dobiti jednaki iznos, po 454.545 dolara bruto. Kad se dodaju i premije za kvalifikacije, sam plasman na Mundijal, glavni igrači, koji su najviše igrali, imaju oko 570 tisuća dolara, što je 500.000 eura, prenose Sportske novosti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na to moraju platiti porez od oko 40 posto. FIFA je novac uplatila HNS-u, dio koji ostaje Savezu ne oporezuje se, no igrači će u državnu blagajnu ubaciti poprilično pristojnu svotu, najveće zvijezde po 200.000 eura, možda i više, a njima će ostati oko 300.000 eura. Od toga su se odrekli komada torte te njome časte fizioterapeute, liječnike i ekonome za golem posao napravljen na pripremama i tijekom turnira. Nikola Kalinić neće sudjelovati u zaradi od ruskog srebra. Podsjetimo, Kalinić je nakon prve utakmice s Nigerijom izbačen iz reprezentacije jer je odbio ući u igru. Igrači su odlučili da mu ipak daju srebrnu medalju, no Kalinić je to odbio. Ipak, Nikola Kalinić, kao i svi koji su igrali u kvalifikacijama, ima pravo na nagradu za plasman, kojem je itekako pridonio", saznaju neslužbeno mediji u komšiluku dan prije sjednice IO HNS kada će sve informacije biti i zvanično poznate.

Top Komentari

Ziky
E to je jedinstvo i ekipni duh zato i jesu sve to postigli.
38 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi