"Sadašnji Wenger je kao da gledaš kako stari Muhammad Ali ili kako se deblja Ronalda"

Ian Wright za engleske medije

"Sadašnji Wenger je kao da gledaš kako stari Muhammad Ali ili kako se deblja Ronalda"

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Arsenala, Ian Wright, igrao je za ovaj klub kada je Arsene Wenger tek počinjao svoju avanturu u londonskoj ekipi.

Wright je nekoliko sezona sarađivao s Wengerom, a kasnije ga je u napadu zamijenio Thierry Henry. On je u razgovoru za engleske medije priznao da je volio kako Wenger obavlja svoj posao, te da je pokazao osvajanjem titula da je vrhunski trener.

Međutim, nekadašnji napadač Arsenala poručio je da je prije nekoliko godina bilo vrijeme da Wenger napusti Emirates. Topnici su već više od deset godina bez titule prvaka Engleske, a tu se ponekad osvoji FA Kup ili Liga Kup. Wright je na zanimljiv način uporedio Wengera sa Muhammadom Alijem i Ronaldom.

"S Wengerom sam imao razgovore po nekoliko sati i svaki put me fascinira svojim znanjem. Uvijek prihvati neku moju kritiku, ali sada vjerujem da će se naljutiti kada kažem da je trebao napustiti Arsenal prije nekoliko godina. Gledanje sadašnjeg Wengera je isto kao gledati kako Muhammad Ali stari ili kako se brazilski Ronaldo deblja", rekao je Wright, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Gledaš velikane u njihovim zalascima karijera i ne osjećaš se tako lijepo. Znaš da kraj mora doći, ali trebaš na vrijeme otići, a ne dopustiti druge da gledaju kako se patiš. Kod Wengera postoji problem što u njegovom uglu nema niko da baci peškir na pod i prekine sve to. Da, mislim na čelnike Arsenala".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi