Sadiković: Buljubašić je kvalitetan i školovan igrač, uskoro će dobiti šansu

TOŠK prokockao vodstvo

Sadiković: Buljubašić je kvalitetan i školovan igrač, uskoro će dobiti šansu

Samir Mlaćo

TOŠK je u 17. kolu Prve lige FBiH poražen od Rudara iz Kaknja sa 2:1. Tešanjci su imali vodstvo, ali na kraju pognutih glava napustili stadion u Kaknju. 

Stekao se utisak da je TOŠK mogao vrlo lako do važnih bodova, a istog mišljenja je i trener ovog kluba Denis Sadiković.

"Svi smo očekivali više od utakmice u Kaknju, s obzirom da smo pobjedom otvorili drugi dio sezone i bili smo puni samopouzdanja. Otvorili smo dobru utakmicu, poveli, ali za 5-10 minuta sve prokockali. Ne mogu da shvatim zašto se to desilo i žao mi je što nismo bili na nivou jer smo mogli dokrajčiti protivnika. Opet kažem, žalimo za bodovima, jer smo imali i sve uslove da to ostvarimo. Nisu svi igrači odgovorili zadatku i nismo bili kao protiv Iskre, posebno izostala je konkretnost u igri prema naprijed, ističe Sadiković za SportSport.ba.

TOŠK je prije par dana ozvaničio saradnju sa Ahmedom Buljubašićem koji je u Tešanj stigao iz juniora splitskog Hajduka. Radi se o kvalitetnom mladom nogometašu koji je nosio i dres Akademije FK Sarajevo, te Olimpika, a svojevremeno je sa velikim uspjehom nosio dres kadetske reprezentacije BiH.

Sadiković je sretan zbog dolaska Buljubašića, te vjeruju da je njegov klub dobio kvalitetnog mladog igrača koji će imati šta da pokaže u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH.

"Buljubašić je kod nas od početka priprema. Radi se o kvalitetnom igraču, prije svega školovanom koji je prošao reprezentativne selekcije, te školu FK Sarajevo. Radio je dobro na pripremama, postigao i par pogodaka, te na njega ozbiljno računamo. S obzirom kako su pojedinci igrali u Kaknju, on će vrlo brzo dobiti šansu, a nama je potreban svaki kvalitetan igrač. Došao je kao pojačanje i sretni smo zbog toga".

Navijači TOŠK-a koji su bodrili tim u Kaknju nisu zadovoljni disciplinom u ekipi. Prilikom jedne od izmjena žestoko je između ostalih reagovao Nedim Oglečevac, a sve se nastavilo i pored klupe gostiju. Sadiković ističe da će gotovo sigurno pojedini igrači biti sankcionisani.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prvo bih se zahvalio našim navijačima na podršci, oni pomažu klub finansijski, dolaze na sve gostujuće utakmice, troše svoj novac. Oglečevac je napravio ružnu scenu, došlo je tu do svađe dva igrača, a sve je moralo biti mnogo ljepše. Odlučio sam izvesti Oglečevca kako bi sve smirio, ali valjda su vruće glave. Danas ćemo imati sastank UO kluba, sastanak sa igračima, napraviti rezime utakmice i sigurno će biti i kazni. Niko ne smije biti iznad kluba, TOŠK je svetinja i svi trebamo da se podredimo klubu. Ovakve stvari se dešavaju i u drugim klubovima, ali dok sam ja trener sigurno će vladati disciplina", jasan je iskusni stručnjak.

TOŠK će u narednom kolu ugostiti FK Velež.

Top Komentari

Gari Garinča
Prodaješ maglu Sadikoviću, ti si jedna velika neznalica. Nisi imao domačinsko suđenje odmah problemi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi