Veznjak Željezničara nakon pobjede

Sadiković: Dobrim rezultatom vratili smo se na pravi put

Igrači Željezničara su se na pravi način iskupili za kiks protiv Radnika u prošlom kolu BH Telecom Premijer lige tako što su u subotu na svojoj Grbavici s 2:0 savladali Drinu iz Zvornika.

Plavi su slavili zahvaljujući golovima iz prvog poluvremena koje su postigli Dženis Beganović i Jasmin Bogdanović.

Priliku za igru u drugom poluvremenu dobio je i Enis Sadiković koji je na terenu zamijenio mladog Amira Hadžiahmetovića.

"Teška utakmica protiv Radnika malo nas je poljuljala na početku, ali mislim da smo se pravim igrom i pravim rezultatom vratili na pravi put, tako da sve ide svojim tokom", rekao je stariji od braće Sadiković u redovima Željezničara.

Damira Sadikovića mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine protiv Drine nije bilo u sastavu Željezničara zbog lakše povrede, ali je njegov brat u drugom poluvremenu zaigrao upravo na njegovoj poziciji. Ipak, 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo iz utakmice u utakmicu, svaku nastojimo da pobijedimo. Na početku je Evropa bila cilj, ali ako ostvarimo i nešto više bićemo sretni, a naši navijači pogotovo", kazao je Enis nakon utakmice, te se osvrnuo na gostovanje u Vitezu koje Plave očekuje u narednom kolu:

"Sigurno je da će opet biti teška i tvrda utakmica. Svaka utakmicu igramo pod pritiskom, tako da idemo na pobjedu jer nam ništa drugo ne preostaje".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti