Sadiković: Pred nama je meč istine

Sutra krajiški derbi u Velikoj Kladuši

Sadiković: Pred nama je meč istine

A. Beganović

U okviru 28. kola Prve lige FBiH, Krajišnik u Velikoj Kladuši dočekuje cazinsku Krajinu, a ovaj krajiški derbi sigurno izaziva veliku pažnju.

Nakon velike pobjede u Orašju, izabranici Denisa Sadikovića sutra će pred svojom publikom pokušati doći do pobjede u duelu sa Krajinom, te tako se približiti ostanku u prvolišgaškom društvu.

 

"U Orašju smo odigrali možda ii najbolju utakmicu u sezoni, izvadili smo se iz mrtvih i sada nam je preostalo da u naredna tri kola ostvarimo dvije domaće pobjede, kako bismo ostali u ovom rangu takmičenja. Raduje me igra iz Orašja i zbog toga sam pred duel sa Krajinom optimista", izjavio je za SportSport.ba trener Krajišnika Denis Sadiković.

 

Trener prvoligaša iz Velike Kladuše dobro poznaje momčad Krajine i smatra da su Caiznjani jedna od najkvalitetnijih ekipa u Prvoj ligi. 

 

"Ovo je krajiški derbi i nekih većih tajni među nama nema. Dobro poznajem kvalitete našeg protivnika i siguran sam da će utakmica opravdati epitet derbija. Krajina ima nekoliko izvanrednih pojedinaca i mi ćemo se morati dobro namučiti da dođemo do željenog cilja. Međutim, i mi imamo kvalitetu, što smo pokazali i u Orašju. Čini mi se da smo uhvatili formu u pravi trenutak i to ćemo dokazati i sutra", govori Sadiković i za kraj dodaje:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

"Bit će nam potrebna velika podrška s tribina i siguran sam da ćemo je i imati. Ovo je za nas jedna od najbitnijih utakmica u sezoni jer pobjedom ćemo doći na korak do opstanka u ligi. Učinit ćemo sve da obradujemo naše vjerne navijače i smatram da Krajišnik zaslužuje da i u narednoj sezoni igra u ovom rangu takmičenja, kako zbog infrastrukture, vjernih navijača, tako i zbog organizacije u klubu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti