Sadiković: Uz pomoć navijača do pobjede protiv Jedinstva

U Lukavac stiže ekipa iz Bihaća

Sadiković: Uz pomoć navijača do pobjede protiv Jedinstva

Adnan Beganović

U okviru 25. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Lukavcu će se sastati domaći Radnički i Jedinstvo iz Bihaća.

Za obje ekipe ovaj susret je od ogromne važnosti pošto će poraženi znatno smanjiti svoje izglede za ostanak u prvoligaškom društvu. Radnički je u prošlom kolu sjajno otvorio susret u Kaknju, poveo je 1:0, no domaći su na kraju uspjeli slaviti.

"Imamo problema od kojih ne trebamo bježati. Nekoliko igrača nam je povrijeđeno, fizički nismo na zavidnom nivou i svakako da se to osjeti na utakmicama", za SportSport.ba je istakao Denis Sadiković, koji je ekipu Radničkog pereuzeo prije tri kola.

"Nismo u Kaknju djelovali loše, pogotovo u prvom poluvremenu. Zbog toga sam optimističan, ali moramo biti oprezni. Ukoliko želimo ostati u prvoligaškom društvu moramo se "skupiti". Do kraja sezone je ostalo još šest utakmica i svaka naredna nam je odlučujuća. Optimista sam, da nisam ne bih ni dolazio na pola drugog dijela sezone", dodao je šesf stručnog štaba Radničkog.

U subotu u Lukavac stiže Jedinstvo, koje sev takođe bori za goli prvoligaški život.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Rekao sam već, svaka naredna utakmicama nam je odlučujuća. Jedinstvo se bori za opstanak, dolazi nam na krilima ubjedljive domaće pobjede protiv Bosne, a mi nemamo pravo na kiks. Pod pritiskom smo, no uvjeren sam da ćemo istom znati odgovoriti. Momci na terenu trebaju dati svoj maksimum i svjesni su toga. Imamo još par dana da se pripremimo za protivnika, da dobro prostudiramo njegovu igru. Imao sam u svoj trenerskoj karijeri mnogo ovakvih utakmica i znam da će nam biti potrebna i velika podrška navijača. Zbog toga ih pozivam da u subotu ispune stadion i da nam pomognu jer Lukavac zaslužuje da ima prvoligaša", zaključio je Sadiković, koji je preuzimanjem Radničkog ušao u jedan rizik, no i pored toga uvjeren je da će uspjeti sa svojim izabranicima na kraju ostati u prvoligaškom društvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi