Mladi veznjak Plavih

Sadiković: Vrijeme da se sruši neugodna tradicija

Mladi veznjak Željezničara, Damir Sadiković, propustio je prvu utakmicu proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige zbog prehlade, ali će derbi susret 17. kola domaćeg šampionata dočekati u potpunosti spreman.

"Očekujem jako tešku utakmicu na Pecari, a vjerovatno će i teren biti jako težak. Ipak, nadam se da ćemo uz podršku naših navijača, za koje vjerujem da će doći u velikom broju, uspjeti izvući pozitivan rezultat", rekao je Damir, mlađi od braće Sadiković koji nose dres kluba sa Grbavice.

Zbog nešto jače gripe Sadiković je propustio utakmicu sa Olimpicom, a primao je i penicilinsku terapiju.

"Gripa je prošlost i ja se zaista super osjećam. Treniram već sedam dana, a radio i pojačanim intenzitetom i definitivno sam spreman za duel sa Širokim Brijegom", kazao je veznjak Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će na Pecari nastupiti bez prvog strijelca ekipe, ali i Premijer lige, Riada Bajića.

"Ja se nadam da možemo napraviti mnogo na Pecari, jer svi mi znamo kakav je Široki Brijeg. Svjesni smo da nam je neugodan protivnik i da imamo lošu tradiciju u duelima sa njima. Vjerujem da je vrijeme da se ta tradicija sruši i da i mi nešto izvučemo, pa makar i remi", istakao je Sadiković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.