Sadio Mane ima novi klub, igrat će sa samoproglašenim najboljim igračem u historiji!

Senegalac odlazi iz Bayerna

Sadio Mane ima novi klub, igrat će sa samoproglašenim najboljim igračem u historiji!

Admin Čaušević

U četvrtak je održan sastanak koji je odredio budućnost Sadia Manea i to daleko od Evrope. Nakon samo jedne sezone Senegalac napušta Bayern i odlazi sa Starog kontinenta. 

Mane se početkom sedmice pojavio na prozivci Bayerna, a čelnici minhenskog kluba su mu saopštili da na njega ne računaju i da može tražiti novi klub.

Ne tako davno jedan od najboljih igrača Evrope koji iza sebe ima godinu za zaborav nije dugo čekao na pronalazak novog kluba.

Kako izvještavaju inostrani mediji Mane će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji i to u klubu Al Nassr koji je nedavno dobio FIFA-inu zabranu transfera.

Saudijski klub će prvo morati platiti 450.000 Leicester Cityju za transfer Ahmeda Musse poslije čega će moći registrovati nove igrače kako Marcela Brozovića, tako i vrlo izvjesno Manea.

Pregovori između Senegalca i saudijskog kluba idu u dobrom smjeru i vrlo je izvjesno da će transfer biti realizovan u narednom periodu i to za iznos od 30 miliona.

Oglasi

Tako će vrlo izvjesno Mane za novog saigrača imati Cristiana Ronalda, samoproglašenog najboljeg igrača u historiji. Portugalac je to uradio još 2017. godine.

"Ja sam najbolji igrač u historiji u dobrim i lošim trenucima", rekao je Ronaldo tada za France Football i to nakon osvojene Zlatne lopte.

"Poštujem svačije preferencije, ali nikad nisam vidio nekoga boljeg od mene. Uvijek sam to mislio. Nijedan fudbaler ne može učiniti ono što ja mogu. Ne postoji kompletniji igrač od mene.

"Igram dobro s obje noge, brz sam, moćan, dobar s glavom, zabijam golove, asistiram. Ima momaka koji više vole Neymara ili (Lionela) Messija. Ali kažem vam: nema više nikoga potpuniji od mene", govoro je Ronaldo.

Ipak, od tada je prošlo šest godina, vrijeme je učinilo svoje i jasno je da danas 38-godišnji Ronaldo nije na nekadašnjem nivou.

Top Komentari

Rivaldo
Ako ga neko besplatno uzme, neka Bayer bude sretan. Sa platom koju sad ima, nema sanse da ce ga se rijesiti. Ovo je bio teski flop Bayerna.
1 0
Šteta što nije pokazao kvalitet u Bayernu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti