Brozović stigao na pripreme Al Nassra, a onda ga dočekao nevjerovatan "šamar", sramota Saudijaca

Baš su se obrukali

Brozović stigao na pripreme Al Nassra, a onda ga dočekao nevjerovatan "šamar", sramota Saudijaca

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović početkom mjeseca zvanično je potpisao za Al Nassr u koji je stigao iz Intera. Brozović se priključio novom klubu na pripremama, no dobio je hladan tuš iz FIFA-e jer mu je trenutno zabranjeno da nastupa u dresu kluba iz Saudijske Arabije.

Brozović je iznenadio fudbalsku javnost da karijeru nastavi u dalekoj Saudijskoj Arabiji jer se nalazi na vrhuncu karijere, ali očito je da Hrvat nije mogao da odoli milionima koje mu je ponudio Al Nassr.

Bio je u pregovorima s Barcelonom, ali kada mu je Al Nassr ponudio 100 miliona eura za trogodišnji ugovor za Brozovića više nije bilo dileme za koga će potpisati.

Iskusni veznjak prikljčio se pripremama Al Nassra, a tu ga je srdačno dočekao Cristiano Ronaldo koji je prva zvijezda ovog kluba.

Brozović je odradio već prvi trening sa novim timom, ali stigao je potom hladan tušu od FIFA-e jer je hrvatski reprezentativac saznao da trenutno uopšte nema pravo nastupa u dresu Al Nassra.

Oglasi

Naime, FIFA je kaznila Al Nassr zbog dugovanja koja ovaj klub ima prema Leicesteru zbog Ahmeda Muse. Al Nassru su zabranili registraciju novih fudbalera tokom ovog ljetnog prelaznog roka i taj problem moraju što prije da riješe.

Al Nassr duguje Leicesteru oko 400.000 eura i engleski klub ih je tužio, a FIFA je onemogućila saudijskom klubu registraciju novih igrača dok ne isplate ovaj novac.

Iako je Brozović potpisao za Al Nassr prije deset dana ni njega ovaj klub nije uspio da još uvijek registruje, te on nema pravo nastupa trenutno u dresu novog kluba.

Međutim, u Al Nassru rade punom parom da što prije riješe ovaj sramotan problem i isplate dugovanja. Mnogima nije jasno kako su u klubu dopustili takav scenario s obzirom da se razbacuju novcem već mjesecima za nova pojačanja.

Ono što je za Inter najvažnije jeste da njihov novac nije upitan i Al Nassr će isplatiti 18 miliona eura za Brozovića.

Top Komentari

user1676120021
„Sramota Saudijaca“ a sta Barcelona radi godinama sa prijavama igraca i razbacivanjem para koje nemaju
0 0
Chelsea1
A jes i neki Problem veliki
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi