Hladan tuš za navijače Bayerna: Danas su saznali ko bi na ljeto mogao napustiti klub

Odlazi li legenda?

Hladan tuš za navijače Bayerna: Danas su saznali ko bi na ljeto mogao napustiti klub

Eldar Ganibegović

Sezona za zaborav za Bayern. Ispali su u četvrtfinalu Lige prvaka, oprostili se rano i od DFB-Pokala, dok prvo mjesto u Bundesligi drži Borussia Dortmund. Zbog toga kreće na ljeto rekonstrukcija tima, a jedna legenda bi mogla otići.

Poraz 3:1 od Mainza produbio je krizu Bayerna, što je iskoristila Borussia Dortmund i pobjedom nad Eintrachtom iz Frankfurta preuzela lidersku poziciju u ligi. 

Generalni je dojam da napadači Bayerna, naročito u posljednje vrijeme, nisu tako efikasni, te da fali neko ko bi bio dostojna zamjena za Roberta Lewandowskog.

Kriza je počela iznenadnim odlaskom trenera JulianaNagelsmanna, a od tada je Bayern i dalje u krizi. U Kupu je eliminisan od Freiburga rezultatom 1:2, a u Ligi prvaka od Manchester Cityja s ukupnih 4:1 u dva meča. 

Uglavnom, s Thomasom Tuchelom na klupi, Bavarci bi ove sezone mogli ostati bez trofeja, što je neprihvatljivo za klub takvog prestiža koji dominira njemačkim fudbalom posljednju deceniju. Upravo zbog toga ni Tuchelovo mjesto nije baš sigurno, iako je tek stigao.

Tako će uprava kluba na ljeto krenuti u opsežnu akciju rekonstrukcije sastava, a među onima koji bi mogli napustiti Minhen je i živa legenda kluba, Thomas Muller.

Oglasi

Sa 33 godine, Muller više nije strijelac kao što je bio prethodnih godina. Postigao je sedam golova i upisao 11 asistencija u 35 utakmica ove sezone u svim takmičenjima.

Cifre nisu najslabije, ali je u odnosu na prethodne godine prilično lošije. Plan Bavaraca je da dovedu nekog novog igrača koji bi osvježio napad.

Kao što je već poznato, prva meta je Tottenhamov Harry Kane za kojeg je određena i cijena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Engleski tim postavio je cijenu od 80 miliona funti za inostrane klubove, te 100 miliona funti za klubove s prostora Engleske i vidjet ćemo hoće li ga Bayern uspjeti dovesti.

U tome će imati veliku konkurenciju u vidu Manhcester United i PSG-a koji su pored Bayerna do sada pokazali najviše interesa za engleskog napadača. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Muller, Gnabry, Sane, Goretzka, Upamecano su igraci koji moraju otici, ako klub zeli neki napredak u igri. Ovi igraci ne mogu igrati niti u jednom ozbiljnijem klubu iz liga petice.
0 1
Bulle
Nek vrate Jupa Miler će biti opet vrhunski...svaki trener vidi drugačije..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi