Sadio Mane je ovaj put stvarno pretjerao

Neočekivan potez Senegalca

Sadio Mane je ovaj put stvarno pretjerao

Edmir Škorić

Al Nassr je u petak navečer u velikom derbiju 7. kola prvenstva Saudijske Arabije pobijedio Al Ahli sa 4:3, u još jednom klasiku sa pregršt zvijezda sa obje strane.

Cristiano Ronaldo i Sadio Mane najveće su zvijezde u timu Al Nassra. Portugalac je postigao dva gola, a prvi mu je asistirao upravo Senegalac. Dva gola postigao je Talisca. Na drugoj strani strijelcisu bili Kessie, Mahrez i Al Brikan.

Za Al Ahli je starter bio i Roberto Firmino. Brazilac je igrao u Liverpoolu zajedno s Maneom, a sada ga je nekadašnji saigrač i veliki prijatelj malo zatekao.

Naime, nakon jednog od golova Al Nassra, Mane je "zaboravio" da više nije u istom timu sa Firminom, pa ga je zaskočio kako bi proslavio gol.

Ipak, shvatio je Firmino da je sve to samo šala, mada mu sigurno nije bilo drago jer se njegov rival na terenu radovao i golu i na kraju pobjedi.

Oglasi

Senegalac pruža dobre partije otkako je došao u Al Nassr i već je postigao šest golova, iako je u sjeni Ronalda koji je naravno najveća zvijezda ove ekipe.

Al Nassr je sada peti sa 15 bodova, ima tri manje od vodećeg Al-Ittihada, ekipe Karima Benzeme, inače aktuelnog prvaka. Drugi je Al Hilal sa 17 bodova, dok po 16 na trećem i četvrtom mjestu imaju Al Taewon i Al Ettifaq.

Ono što je svima jasno, vodiće se velika borba do samog kraja za titulu, a nekoliko najvećih i najjačih timova u ligi imaju svoje adute u vidu vrhunskih nogometnih zvijezda koje su dovedene iz Evrope.

Što se Manea tiče, on je iz Liverpoola otišao u Bayern prošlog ljeta, ali nakon samo jedne sezone napustio je Minhen gdje je imao dosta problema, da bi na kraju prešao u Saudijsku Arabiju iako to niko nije očekivao.

Osim njega i Ronalda, za Al Nassr igra i Marcelo Brozović, a tu su još Talisca, Otavio, Seko Fofana, David Ospina i Aymeric Laporte, koji je ovog ljeta došao iz Manchester Cityja za 27,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi